mandag 29. april 2013

Laks til middag! Enkelt, sunt og veldig veldig godt :)

Hvis du har dårlig tid og vil ha en ordentlig middag til familien, er denne retten helt perfekt!
Denne oppskriften er til to voksne og et barn. 


Du trenger:
ca 400 g laksefilét, helst fersk
Squash
1 gul løk
Rød paprika
1-2 tomater
Ca en halv bunt brokkoli
Grønn salat
Vita Hjertegó Fraiche

Dette gjør du:
Sett ovnen på 210 grader
Skjær squash i skiver. Jeg brukte ca 1/3 av squashen. Skjær løken i båter og paprika i passe store biter. Stek dette noen min. i stekepannen med litt nøytral olje eller smør. Krydre med salt og pepper. Legg dette i en ildfast form. Legg deretter på noen skiver tomater og dryss på litt havsalt. Så legger du på laksefilétene og krydrer de med salt og pepper. Sett formen på midterste rille og la det steke i 15-20 min. 
Kok opp vann til brokkoli. Skjær brokkolien i passe buketter og ha de i vannet når det koker. Ha gjerne litt salt og smør i vannet først for mer smak. Den skal kun koke i ca 3 min så de ikke blir for myke. Hell av kokevannet og skyll de raskt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette er for at den skal beholde fargen bedre. Et tips er også å sette kjelen noen sekunder på platen igjen slik at det vannet som er igjen fordamper. Ikke la de svi seg! Da slipper du "våt" brokkoli på tallerkenen.
Lag litt grønn salat og ha på de grønnsakene du liker. Denne gangen hadde jeg det veldig enkelt med noe så spennende som agurk og tomat :) Et tips når du lager salat er å rive opp salaten i stedet for å kutte den opp. Da bevarer den friskheten bedre (aner ikke hvorfor). Riv opp hele salaten og skyll det godt i en salatslynge. Det som blir til overs legger du i en brødpose av plast, ha litt luft i posen og knyt igjen. Da har du frisk salat en uke fremover :) Hvis du ønsker dressing til salaten er det godt med cremé fraiche, kesam, eller som jeg har brukt, Vita hjertegó sin fraiche. Ha i litt salt, pepper og chilipulver, eller sitron og friske urter. 

Grønnsakene stekes lett i pannen

Legg alt i ildfast form

Salat til overs oppbevares i pose for bedre holdbarhet, pluss at da har du allerede ferdig salat til bruk senere :)

Legges opp på tallerkenen


GOD MIDDAG!!!!

3 kommentarer: